Innovaatioyhtiö
niklas-2
“Laaja yhteistyö on edellytys aidoille innovaatioille.”
Niklas von Weymarn
CEO/Metsä Spring

Meistä

Metsä Spring on Metsä Groupiin kuuluva pääomasijoitusyhtiö. Investoimme maailmanlaajuisesti lupaaviin startup- ja aikaisen vaiheen yrityksiin, jotka voisivat tulevaisuudessa toimia osana Metsä Groupin liiketoimintaekosysteemiä. Rahoituksen lisäksi tuomme sijoituskohteidemme tueksi Metsä Groupin verkostot ja osaamisen.

Suurin osa uusista innovaatioista syntyy laajan yhteistyön tuloksena. Tämä vastaavasti edellyttää yhteistyötä erilaisten toimijoiden kanssa sekä aitoa yhdessä kehittämistä. Yksittäisten henkilöiden ja henkilökemian merkitystä ei myöskään saa vähätellä.

 Lue lisää meistä

Päämäärä

Metsä Groupin liiketoimintaekosysteemi

Termillä ‘liiketoimintaekosysteemi’ tarkoitamme liiketoimintaa keskenään harrastavien organisaatioiden muodostamaa verkostoa. Jokaisella ekosysteemiin kuuluvalla organisaatiolla on oma strategiansa ja tavoitteensa, mutta yhdessä ne kuitenkin muodostavat toisistaan riippuvaisen kokonaisuuden. Metsä Groupin ympärille rakentuvan liiketoimintaekosysteemin ytimessä on arvoketju, joka valmistaa uudistuvasta ja sertifioidusta suomalaisesta puusta erilaisia lisäarvotuotteita ja uusiutuvaa energiaa.

Metsä Groupin liiketoimintaekosysteemiin kuuluu monenlaisia toimijoita. Perusarvoketju kulkee metsänomistajista, teollisten vaiheiden kautta aina loppukuluttajiin asti. Keskeisessä roolissa em. ekosysteemissä ovat myös erilaiset palveluntuottajat sekä materiaalien kierrätys.

Kiinnostuksen kohteemme

Etsimme maailmanlaajuisesti yrityksiä, joiden ratkaisut vahvistavat Metsä Groupin ympärillä olevaa liiketoimintaekosysteemiä pitkällä aikavälillä. Kiinnostuksen kohteisiimme lukeutuu fyysisen tuotteen valmistamiseen perustuvat liiketoimintaideat (joilla linkki puuhun alkuperäisenä raaka-aineena), mutta myös uusiin digitaalisiin työkaluihin perustuvat liiketoimintaideat.

Uskomme vahvasti siihen, että parhaat innovaatiot ovat aina laajan yhteistyön hedelmiä. Tule siis mukaan kehittämään kanssamme tulevaisuuden entistä kestävämpää biotaloutta.

Rahoitusvaihe

Metsä Springin tavoitteena on auttaa startup- ja aikaisen vaiheen yrityksiä ylittämään niin kutsuttu ”kuoleman laakso”. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että olisimme pääasiassa mukana rahoittamassa yrityksiä, jotka etsivät kehitysvaiheen rahoitusta (engl. Series A). Toisaalta, valituissa tapauksissa myös siemenvaiheen rahoitus voi olla Metsä Springille sopiva vaihe hypätä mukaan, varsinkin jos kyseinen yritys on jo olemassa ja omaa jonkinlaisen historian.

Uutiset

14.03.2019 MetsäSpring

Harjannostajaiset tekstiilikuitua tuottavalla koelaitoksella Äänekoskella

Itochu Corporation sekä Metsä Groupiin kuuluva pääomasijoitusyhtiö Metsä Spring päättivät 1.10.2018 perustaa 50:50 omistetun yhteisyrityksen, MI Demo Oy:n. MI Demon

Lue lisää "Harjannostajaiset tekstiilikuitua tuottavalla koelaitoksella Äänekoskella"

11.02.2019 MetsäSpring

Erik Kolehmainen Investment Manager -tehtävään Metsä Springiin

Metsä Spring on nimittänyt MScM (Accounting & Finance) Erik Kolehmaisen Investment Manager -tehtävään 18.2.2019 alkaen. Erikillä on yli seitsemän vuoden

Lue lisää "Erik Kolehmainen Investment Manager -tehtävään Metsä Springiin"

18.10.2018 MetsäSpring

Teollisen koelaitoksen rakentaminen on aloitettu ja Pertti Tiitola on nimitetty koelaitoksen vetäjäksi

Äänekoskelle tulevan, tekstiilikuitua paperisellusta valmistavan teollisen koelaitoksen rakentaminen aloitettiin maanantaina 15.10. Projektisuunnitelman mukaan Metsä Springin ja japanilaisen Itochu Corporationin yhteistyönä

Lue lisää "Teollisen koelaitoksen rakentaminen on aloitettu ja Pertti Tiitola on nimitetty koelaitoksen vetäjäksi"

Sosiaalinen media

16.04.2019Twitter

Looking for interesting startups in Italy. As an intro to the actual pitching event, @niklasweymarn is elaborating… https://t.co/RjRvQRzO9o Lue lisää

10.04.2019Twitter

09.04.2019Twitter